V tomto videu, Majkl ukazuje, jak připravit a zachovat domácí rajskou omáčku. Tato omáčka pak může být použita jako základ pro omáčky na špagety, pizza základny omáčka, rajčatová polévka a jiné recepty na bázi rajčat. Co je zajímavé, je, že i po měsících od dělat omáčku, při otevření nádobu, chuť rajčatové omáčce je jako to bylo vyrobeno právě před pár minutami.
Majkl důrazně doporučuje, aby jste skusily tento recept doma, zejména na konci léta, kdy rajčata jsou zralé a je možné zakoupit za nižší ceny.

Na 3kg rajskou omáčku, budete potřebovat:
2,5kg zralá rajčata
2 velké cibule (hnědá kůže)
šťáva z 1 velkého citronu
6 stroužky česneku
1 lžička soli

Pomocí mixer, mix rajčata, cibule, přidáme zbytek přísad.
Dejte hrnec na vysokou tepelnou varu, a vaříme směsi po dobu 15 minut. Zatímco ještě horké, nalít směs do skleněných nádob, které jsou čisté (s použitím myčky nádobí při 65 ° C cyklu, je dost dobrý).
Zatímco plnění sklenice, můžete přidat několik listů bylin z vaší zahrady, aby vaše rajčatovou omáčkou zvláštní chuť.

Dobrou chuť !!!

Najdete u nás rady, typy a informace pro všechny milovníky zahrádkaření a pěstování.
zahonky.cz

Předchozí článekBYLINKOVÉ MÁSLO, skvělý recept, mňam, ochutnejte…
Další článekBoj proti škůdcům