Majkl miluje grilování. Jedním z jeho oblíbených jídel je pečení roastbeef. Ale ne jen pečené hovězí , ale grilované roastbeef. Majkl miluje chuť grilování na roastbeef.

Maso, které se mu líbí použít, je „ZADNÍ bez kosti – Plec“, má velkou texturu, relativně levný a chuť tak dobře.

Maso musí být při pokojové teplotě. Mezitím připravíme marinování: Smíchejte v misce:
3 lžíce extra panenského olivového oleje
3 lžíce whisky
2 lžíce byliny de Provence
4 stroužky česneku, drcené
2 lžičky dijonské hořčice
1 čajová lžička kajenský pepř
sůl a pepř podle chuti

Smíchejte a dát stranou.

Příprava gril: dát misku s vodou uvnitř grilu, to pomůže, aby bylo maso zůstat vlhký. Zapněte grilu na maximum, a jakmile dosáhne přibližně 300 ° C, těsnění maso ze všech stran (2 až 3 minuty z každé strany).
Štětcem, patří maso s předem připraveného marination. Ujistěte se, že můžete pokrýt ze všech stran. NEUMÍSŤUJTE pečeni v rámci přímého tepla.

Vložte teploměr do pečeně, snižte teplotu grilu na 120 ° C, a zavřete gril. V závislosti na tom, jak máte rádi maso být, postupujte podle následující tabulky:

60 C je určen pro středně propečený, maso má růžovou barvu v centru města, šťáva je červená
70 C je určen pro střední dobře, maso je světle růžová v centru města, šťáva je hnědá
77 C je pro Výborně, maso je Bown, žádné stopy po růžové ani červená

Jak předali je čas na vaření, následující pravidlo pomáhá při odhadu čas na grilování. Nejlepší rozchod je však použít teploměr:
na každý 1 kg masa teplotě 120 ° C teploty, plán po dobu 40 minut grilování.

Líbí se mi jíst křenovou omáčkou s hovězí pečeně. Tady je recept:
3 lžíce zakysané smetany
10 lžíci jemně nastrouhaného čerstvého křenu
2 lžíce citronové šťávy, nebo buď bílým octem
1 kávová lžička kajenský pepř
sůl podle chuti

Smíchejte všechny ingredience a necháme uležet v lednici po dobu několika hodin.

Dobrou Chuť !!!

Najdete u nás rady, typy a informace pro všechny milovníky zahrádkaření a pěstování.
zahonky.cz

Předchozí článekVýživa a ochrana plodové zeleniny přírodní cestou
Další článekPapriky, vysazování, pěstování podle pana Jana Meisla na www.telereceptar.cz