Majkl připravuje v tomto video jedné z jeho oblíbených jídel: Kuřecí FAJITA.Jídlo je velmi jednoduché na přípravu, a hlavně je to velmi zdravý.

Složení:
3 vykostěná kuřecí prsa
3 papriky (nejlépe červené, zelené a žluté barvy pro prezentaci)
1 velká cibule
8 tortily
zakysanou smetanou a nakládané jalepeno papriky

Marinace:
4 stroužky česneku
šťáva z půlky citronu
1 lžíce římský kmín
čerstvý koriandr
3 velké lžíce rostlinného oleje
1 lžička kajenský pepř (paprika, pokud nechci to pikantní)
sůl a pepř podle chuti

Guacamole:
2 velké rajčata
2 zralá avokáda
3 stroužky česneku
šťáva z 1 limetky
čerstvý koriandr
2 feferonky (sladké papričky pokud nemáte rádi pálivé jídlo)
2 zelené cibulky
3 lžíce extra panenského olivového oleje
sůl a pepř podle chuti

Příprava:
řez kuřecí prsa na tenké proužky (asi 1×1 cm v průměru)
přidat marinace
nechat na pult při pokojové teplotě po dobu 30 minut

Mezitím připravte guacamole. Krájená zelenina na malé čtverečky asi 1x1cm. přidat limetkové šťávy snížit avokáda, aby jeho svěží zelenou barvu (jinak barva avokádo jde hnědou). Přidat koření.

Nakrájíme na tenké plátky papriky a cibule.

Nažhavte pánev na maximum, přidejte několik lžic rostlinného oleje a rychlý osmahneme kuřecí proužky. Ne přeplnit pánev, pokud používáte malé pánvi, smažit ve dvou dávkách. Smažíme kuře po dobu asi 4 – 5 minut na vysokou teplotu. Pak přidáme papriky a cibule (ne přeplnit se zeleninou). Rychlé smažíme 2 minuty.

V horké pánvi, oprážnout každa tortilla 1 minut na každé straně, a dát na talíř a zakryjte, aby tortilly zustali měkké.

Rolovat Fajitas:
dát 4-5 plátky kuřecího masa a 7-8 plátky papriky+cibule na každé tortilla. Přidejte 2 lžíce guacamole na každé tortilla. Přidat 4-5 plátky jalepeno papriky (pouze jestli máte rádi pikantní jídlo). Přidat zakysanou smetanu po stranách. Zabalte tortilly a ujistěte se, že zakysané smetany udržuje tortilla zabalenou.

Sloužit a užijte si!

Majkl is preparing in this video one of his favorite dishes: Chicken Fajita. The dish is very simple to prepare, and mainly it is a very health dish.

Ingredients:
3 boneless chicken breasts
3 bell peppers (ideally red, green and yellow for color presentation)
1 large sized onion
8 tortillas
sour cream and pickled jalepeno pepper

Marination:
4 garlic cloves
juice of half a lemon
1 tablespoon of cumin
fresh cilantro
3 large spoons of vegetable oil
1 teaspoon cayenne pepper (sweet pepper if you don t want it spicy)
salt and pepper to taste

Guacamole:
2 large tomatoes
2 ripe avocados
3 cloves of garlic
fresh cilantro
juice of 1 lime
2 small hot peppers (sweet if you don t like spicy food)
2 green onions
3 tablesspoons of extra virgin olive oil
salt and pepper to taste

Preparation:
cut chicken breasts into thin stripes (about 1×1 cm diameter)
add marination
leave on counter at room temperature for 30 minutes

In the meantime, prepare guacamole. Cut vegetables into small squares about 1x1cm. add lime juice to cut avocados to keep its fresh green color (otherwise color of avocado goes brown). Add seasoning.

Cut into thin slices bell peppers and onion.

Heat pan to maximum, add a couple of spoons of vegetable oil and quick fry the chicken stripes. Don t overcrowd the pan, if you are using a small pan, fry in two batches. Fry the chicken for about 4 to 5 minutes on high heat. Then add peppers and onions (make sure you don t overcrowd with vegetable. quick fry for 2 minutes.

In a hot flat pan, put each tortilla for 1 minutes on each side and put on a plate and cover to keep the tortillas soft.

Wrapping the Fajitas:
put 4 to 5 slices of chicken and 7 to 8 slices of peppers on each tortilla. Add 2 tables spoons of guacamole to each tortilla. Add 4 to 5 slices of jalepeno peppers (only it you like it spicy). Add sour cream on the sides. Wrap the tortilla and make sure that the sour cream keeps the tortilla wrapped.

Serve and enjoy!!!

Najdete u nás rady, typy a informace pro všechny milovníky zahrádkaření a pěstování.
zahonky.cz

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here